het zal mij jeuken


het zal mij jeuken 1.0

(informeel)

het maakt mij helemaal niets uit; het interesseert mij totaal niet; het kan mij geen moer schelen

Algemene voorbeelden


Je moet kinderen niet zeggen wat ze moeten doen, je moet ze het gevoel geven dat ze een keuze hebben. Dus verordonneer ik mijn zoon tegenwoordig niet meer om een jas aan te trekken voor we naar buiten gaan. Ik vraag hem: 'Wil je je rode of je groene jack aan?' Vervolgens kiest hij er één. Het zal mij jeuken welke kleur het is, zolang hij maar niet met zijn smalle jongensschoudertjes bloot naar buiten rent.

https://www.intermediair.nl/persoonlijke-groei/competenties/zo-krijg-je-alles-gedaan?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F,

Kinderen zijn flexibel en kunnen als geen ander supersnel inspelen op een nieuwe realiteit. Waar is de mens die eigenschap nu eigenlijk precies kwijt geraakt op zijn weg naar volwassenheid? Wanneer was het moment dat het omsloeg van: "Het zal mij jeuken", tot aan het punt dat we die Akwasi bestempelden als vijand van ons cultuurgoed nummer 1? Die man heeft alleen een podium omdat wij hem dat geven.

https://www.goorsnieuws.nl/?p=108120,

Winterspelen, dan moet ik denken aan sneeuwballengooien, met de slee achter de auto, naar de ijsbaan in het bos. In dit tijdsgewricht betekent het evenwel serieuze competitie in PyeongChang. Ik loop er niet warm voor, wat op zichzelf reeds een misplaatste opmerking is voor winterspelen. Maar die rondjes over een ijsbaan, een berg afglijden, salto's met een snowboard, het zal mij jeuken.

https://www.hartvanalmelo.nl/nieuws/algemeen/23481/winterspelen,

Ik deed een stukkie tikken. En mocht er weer iemand verhaal komen halen over "taalgebruik" of "waar bemoei je je mee" of "wat weet jij er nou van"? Het zal me jeuken.

https://twimmer.com/hashtag/jeuken,

Als er nu één bedrijf haar klanten kent, dan is het Albert Heijn. Maar zelfs wanneer de klantprofielen van AH statistisch correct zouden zijn geweest, dan is de conclusie dat 'witte mensen' verhoudingsgewijs vaker Premium-producten kopen, dodelijk voor het imago van het bedrijf. Zelf ben ik wat minder gevoelig voor dit soort dingen. Het zal me jeuken in welk hokje de Appie mij indeelt, zolang ik aanbiedingen krijg die aansluiten bij mij behoefte.

https://www.deleeuw.nl/home/nieuws/187-een-einde-aan-het-hokjesdenken,

In de boekwinkels voert 'Het zal me jeuken' van Youp van 't Hek de top-5 aan.

Brabants Dagblad,